II PLA D’IGUALTAT DE DONES I HOMES D’AIGÜES DE BARCELONA

En portada

El passat dia 4 de febrer es va signar el II Pla d’Igualtat de dones i homes d’Aigües de Barcelona, que té com a principal objectiu continuar treballant en la promoció de la igualtat entre dones i homes.

S’estructura en 9 objectius generals, 12 objectius específics i 34 mesures.

La negociació per assolir l’esmentat Pla ha estat un procés llarg i costerut de més d’un any i mig de picar pedra, sobretot en algun dels punts que es van encallar i tenien una difícil sortida, com:

1.       El punt dedicat a la generalització de la publicació interna de totes les vacants.

2.       Traslladar a la taula negociadora del conveni la conveniència d’incorporar la perspectiva de gènere.

3.       En cas que una situació individual de discriminació salarial transgredeixi la reglamentació en vigor en l’aplicació del conveni col·lectiu, aquesta s’ha d’examinar dins d’un termini màxim de 3 mesos, i s’ha de donar trasllat dels casos instruïts a la Comissió d’Igualtat. En cas que es confirmi, tindrà efectes retroactius. Aquestes situacions les pot traslladar la mateixa persona treballadora o l’àrea de Persones i Organització.

4.       Mesures de conciliació i corresponsabilitat, incloent l’estudi d’àmbits professionals on és més complicat.

Són alguns dels punts on més s’ha treballat i en els quals s’ha suat de valent per aconseguir els objectius que finalment s’han inclòs en el Pla i dels quals estem molt satisfetes.

Pensem que ara tenim un pla més complet que l’anterior i més beneficiós per a tot el personal d’AB. El pla tindrà un desenvolupament progressiu i invertirem tot l’esforç perquè es compleixi.

Esperem les vostres aportacions i comentaris per anar progressant, així com el vostre suport!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *