Martes , 19 noviembre 2019

Home » Destacado home » PLA D’IGUALTAT, I ARA QUÈ?

PLA D’IGUALTAT, I ARA QUÈ?

octubre 18, 2016 2:57 pm Categoría: Destacado home, Igualdad A+ / A-

imatge_guia_pi-jpg_1616332855Una vegada signat el Pla d’Igualtat, amb el compromís d’incorporar-lo al nou Conveni, continuen les reunions de les comissions reduïdes de treball en l’àmbit d’igualtat. Les tasques se separen en dos grans grups: dels àmbits 1 a 4 (representativitat de gènere, cultura i polítiques d’igualtat, processos de gestió de recursos humans i comunicació, imatge i llenguatge) i dels àmbits 5 a 8, que inclouen retribució, mesures de conciliació, prevenció d’assetjament i PRL associats a embaràs i lactància.

Actualment l’Empresa està presentant les dades del nou diagnòstic a fi d’elaborar un Pla d’Accions que corregeixi les desviacions detectades. En aquest marc, la UGT posa especial èmfasi en els següents aspectes:

  • Noves mesures de conciliació referents a més flexibilitat horària ja traslladades a les comissions d’horaris dependents de Conveni. Millora de les mesures referents a la cura de persones grans.
  • Publicació de TOTES les vacants disponibles per tal de garantir la igualtat d’oportunitats i que l’Empresa obtingui la màxima competitivitat possible.
  • Mètodes clars, objectius, transparents i públics en les seleccions i promocions per a totes les categories.
  • Elaboració d’un Manual de Benvinguda que inclogui totes les bones pràctiques.
  • Retribució: es demanen dades comparatives clares, transparents i públiques, que incloguin tots els variables i els conceptes extrasalarials, fet que l’Empresa no accepta. Possibilitat de denúncia davant la sospita de discriminació salarial (segons l’Acord per a la Igualtat de Suez). Estudi de la distribució de les hores extres, del plus de categoria superior, etc. Entenem que la manca de dades reals, tot i el compromís de confidencialitat, fa impossible avaluar correctament les diferències salarials. Des de la UGT denunciem aquesta pràctica que només pretén emmascarar la realitat, ja que si no hi ha diferències retributives com l’Empresa anuncia, no hauria de ser cap problema conèixer aquestes dades.
  • Renovació dels càrrecs de la Comissió de Seguiment del Protocol d’Assetjament així com de la consellera d’Igualtat per la part social. S’ha acordat que aquest càrrec sigui rotatiu cada dos anys entre els tres sindicats, amb la Gemma  Saucedo com a persona sortint i la Mercè Majó com a persona entrant. La UGT demana més formació i informació per a la plantilla per tal de fer útil aquesta eina, ja que no hi ha hagut cap denúncia per aquesta via des que es va signar aquest Protocol fa dos anys.
  • La UGT demana una sala per a lactància al centre de Collblanc
  • Desenvolupament i compliment de l’Acord d’Igualtat de Suez, on a més d’objectius numèrics de contractació i promoció, es detalla clarament el propòsit de reduir les diferències salarials i millorar les mesures de conciliació de la vida personal, familiar i professional.

Segur que hi ha petites qüestions que et farien molt més fàcil el dia a dia i que nosaltres no podem defensar perquè no les sabem. T’animem a fer-nos arribar les teves propostes! Lluitem per defensar els teus drets i millorar la teva qualitat de vida a la feina!

PLA D’IGUALTAT, I ARA QUÈ? Reviewed by on . Una vegada signat el Pla d’Igualtat, amb el compromís d’incorporar-lo al nou Conveni, continuen les reunions de les comissions reduïdes de treball en l’àmbit d’ Una vegada signat el Pla d’Igualtat, amb el compromís d’incorporar-lo al nou Conveni, continuen les reunions de les comissions reduïdes de treball en l’àmbit d’ Rating: 0

Deja tu comentario

scroll to top